Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για Κορκονέα - Σαραλιώτη

Η εισήγηση του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση επί της ενοχής ή μη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραθέσει όπως συνηθίζεται το νομικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση και στη συνέχεια, αναλύοντας το σκεπτικό του, θα ζητήσει την αθώωση ή την ενοχή των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο (Κορκονέας) και άμεση συνέργεια σε αυτή (Σαραλιώτης).


Περίπου εξήντα μάρτυρες κατέθεσαν από την έναρξη της διαδικασίας στις 17 Φεβρουαρίου. Η πλειοψηφία τους αναφέρθηκε στο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού.
Επόμενο στάδιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης είναι οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Θα ακολουθήσει η πολυαναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου.

Στις απολογίες τους οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν αντιφατικοί σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν υποστηρίξει, με βασικότερη αντίφαση αυτή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στο δικαστήριο είπε απολογούμενος ότι ενδεχομένως και να μην πυροβόλησε στον αέρα, όπως από την αρχή ισχυριζόταν.



ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ
http://www.enet.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου