Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Πριν από μερικές ημέρες μου ήρθε σαν κοινοποίηση στο Facebook από φίλο η παρακάτω είδηση.

Το Ιράν ζητά από τις ΗΠΑ την παράδοση των υπολοίπων F-14 που είχαν παραγγελθεί στη δεκαετία του 1970
Εκτύπωση E-mail
06-08-2010 12:16:23

Ο Υπαρχηγός της Αεροπορίας του Ιράν Hossein Chitforoush δήλωσε ότι το Ιράν πρόκειται να ζητήσει από τις ΗΠΑ την επιστροφή των μαχητικών F-14 που είχαν παραγγελθεί και πληρωθεί από τον Σάχη στη δεκαετία του 1970.
Το 1974 οι ΗΠΑ πώλησαν 80 μαχητικά F-14 στο Ιράν αλλά αρνήθηκαν να ολοκληρώσουν τις παραδόσεις των μαχητικών στο Ιράν λόγω της Επανάστασης και του νέου θεοκρατικού καθεστώτος που είχε κυριαρχήσει.
Ο Hossein Chitforoush δήλωσε ότι το Ιράν ζητά πίσω τα αεροσκάφη διότι έχουν αποπληρωθεί και είναι νόμιμο δικαίωμα του να τα διεκδικήσει.
Συμπλήρωσε όμως ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω των σχετικών οργανισμών και διάμεσο των αντίστοιχων διαδικασιών.


Και εγώ σκέφτομαι με το μυαλουδάκι μου: Το Ιράν τα τελευταία χρόνια κατηγορείται από την διεθνή κοινότητα ως ένα από τα επικίνδυνα κράτη. Κατηγορείται οτι περιθάλπτει μέλη των "Ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων", τις οποίες οι σύγχρονοι σταυροφόροι (βλέπε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και λοιποί παρατρεχάμενοι) προσπαθούν να εξαλείψουν για το καλό τις διεθνής κοινότητας και την ασφάλεια της.
Όπως είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, από τους μεγαλύτερους κλέφτες στην ιστορία, ήταν και οι Σταυροφόροι. Έτσι και οι σύγχρονοι σταυροφόροι δεν γίνεται να παρεκλίνουν. Τότε το κλέψιμο γινόταν με την ευλογία του Πάπα. Σήμερα γίνεται με την ευλογία του ΟΗΕ του Ισραήλ, το οποίο φοβάται να έχει ένα σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή αλλά και του παγκόσμιου χωροφύλακα(βλέπε ΝΑΤΟ).
Η διεθνής κοινότητα έχει πολλάκις επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν θέτοντας εμπάργκο ακόμα και στα φάρμακα, για θέματα όπως το πυρηνικό πρόγραμμα αλλά και την χρηματοδότηση, εκπαίδευση διεθνών τρομοκρατών.
Αυτή την φορά το Ιράν θα κινηθεί με νόμιμες διαδικασίες για να του επιστραφούν αυτά που του ανήκουν. Λέτε να δικαιωθεί; Ή μήπως θα επιβληθούν κυρώσεις στις ΗΠΑ για παράνομη παρακράτηση περιουσίας ενός κράτους;


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου