Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κύπρος: απαγόρευση απόπλου πλοίου με ακτιβιστές για τη Γάζα

Η Κύπρος δεν θα επιτρέψει σε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας να αποπλεύσει από τα λιμάνια της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.


Πιο συγκεκριμένα,
όπως ξεκαθάρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το κυβερνητικό διάταγμα, που απαγορεύει τον κατάπλου και τον απόπλου σκαφών που έχουν προορισμό τη Γάζα συνεχίζει να ισχύει.

Με τις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου απάντησε στα διεθνή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το σκάφος με τους ακτιβιστές και την ανθρωπιστική βοήθεια θα ταξιδέψει από το Λίβανο στη Γάζα με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει επίσημη πληροφόρηση, αλλά αυτή περιορίζεται στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας σε δημοσιογραφικές διασκέψεις και δημοσιεύματα στον Τύπο», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η θέση της Κυβέρνησης εκφράζεται με το διάταγμα και σημείωσε ότι θα πράξει ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει η πρωτοβουλία αυτή.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση ανάλαβαν σειρά ενεργειών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος σε μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει την ενίσχυση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.


Newslink

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου