Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Λευκές τίγρεις γεννήθηκαν στη Γερμανία

Σε ένα χωριό της Βόρειας Γερμανίας γεννήθηκαν τέσσερα λευκά τιγράκια, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις που τους έγιναν.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι ιδιοκτήτες του πάρκου για σαφάρι Σερενγκέτι δεν έχουν αποφασίσει πως θα τα ονομάσουν ακόμη.


Η λευκή τίγρης είναι και αυτή είδος υπό εξαφάνιση, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας και της υποβάθμισης του φυσικού της περιβάλλοντος.

Γενικότερα όμως οι επιβλητικές και αξιοθαύμαστες τίγρεις εξαφανίζονται από τα δάση του κόσμου με ρυθμό ταχύτερο από ποτέ.

Αν μάλιστα δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, κατά το επόμενο Παγκόσμιο Έτος της Τίγρης, το 2022, δεν θα υπάρχουν τίγρεις στη φύση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η WWF.

Τον Σεπτέμβριο, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, θα λάβει χώρα μια ιστορικής σημασίας συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των 13 χωρών που φιλοξενούν αυτήν την στιγμή πληθυσμούς Τίγρεων, θα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Μιλάμε ίσως για την τελευταία ευκαιρία της Τίγρης προς επιβίωση. Μια ευκαιρία που θα επιτρέψει σε αυτό το μοναδικό είδος να διπλασιαστεί μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Ταμείου της Φύσης (WWF), μόνο 3,200 τίγρεις έχουν απομείνει στον πλανήτης από τις 100,000 που υπήρχαν στις αρχές του 20ου αιώνα.



Πηγή: http://www.econews.gr/



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου