Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σχέδιο εξέγερσης στις φυλακές βλέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Για οργανωμένο σχέδιο με στόχο εξεγέρσεις και αναταραχές στις φυλακές της χώρας κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.


Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τις απόπειρες απόδρασης που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την απόδραση του Μεξικανού κρατουμένου, ο οποίος τελικά συνελήφθη, τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκαν αποδράσεις κρατουμένων από διάφορα καταστήματα κράτησης.

­­Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.

Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όταν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη.

Εκτός αυτού, την Τετάρτη αποπειράθηκε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου κρατούμενος για ληστείες. Ο κρατούμενος αναρριχήθηκε σε ταράτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη από τους φύλακες.

Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι.



Newslink

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου