Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

«Στηρίζουμε την Ελλάδα και μετά το 2013 αν τηρήσει το Μνημόνιο» λένε στο ΔΝΤ

Το ενδεχόμενο παράτασης της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα πέραν του 2013 άφησαν ανοιχτό οι εκπρόσωποι της τρόικας μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο.


Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, έλεγε πως ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 110 δισ. ευρώ δεν επαρκεί ώστε να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της Ελλάδας
 από τις διεθνείς αγορές.

Τις δηλώσεις εκ μέρους της τρόικας έκανε το στέλεχος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν που μαζί με τον κ. Σερβάας Ντερόζ της Κομισιόν συνοδεύουν τον κ. Παπακωνσταντίνου στο road show αναζήτησης επενδυτών στη Βρετανία.

Ο κ. Τόμσεν ναι μεν άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επέκτασης της στήριξης προς την Ελλάδα πέραν του 2013, θέτοντας παράλληλα ως προϋπόθεση την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε στην WSJ πως στόχος της χώρας παραμένει η επιστροφή στις αγορές, ενώ για την ύφεση δήλωσε πως «είναι απίθανο να αποσύρεις 12 δισ. ευρώ από την οικονομία, μέσω της μείωσης των δαπανών και της αύξησης της φορολογίας και να μην προκληθεί κάποια ζημιά την οικονομία».

Newslink

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου