Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-γιατρών στις 29 Σεπτεμβρίου

Μέρα κινητοποιήσεων και απεργιών θα είναι η 29η Σεπτεμβρίου, καθώς απεργία εξήγγειλαν τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί όσο και η ΓΣΕΕ που έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα (10 το πρωί), αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2).

Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση των δαπανών για την Υγεια, που προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας δήλωσε πως «ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε μόνο στη μείωση δαπανών κατά 20% στην υγεία με προοπτική περαιτέρω μείωσης, πρώτο δείγμα γραφής για το τι πρέπει να αναμένουμε προσμετρώντας την καταστροφική θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου κατεδάφισε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Το ίδιο υποθέτουμε ότι θα αποπειραθεί να πράξει και στον χώρο της υγείας. Ας γνωρίζει όμως ο ίδιος και η κυβέρνηση ότι η αντίδραση της κοινωνίας και των νοσοκομειακών γιατρών θα είναι εντονότατη και αποτρεπτική σε τέτοιους σχεδιασμούς και η υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας θα έχει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που συνάντησαν έως τώρα οι υπηρέτες του Μνημονίου».

Σύμφωνα με τη δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά:

- Την άμεση κατάργηση του νόμου 3868/2010 για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

- Τη διασφάλιση με επιπλέον χρηματοδότηση της κανονικής αποζημίωσης των προγραμμάτων εφημερίας που χρειάζεται ο πληθυσμός και την κατάρτιση, σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, πλαισίου εφημέρευσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

- Την ανάπτυξη ενός δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με οικογενειακούς γιατρούς και Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.

- Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.000 ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών και την αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων και αποχωρούντων γιατρών του ΕΣΥ.

- Την καταγραφή των τμημάτων που παραμένουν στελεχωμένα με λιγότερους από τέσσερις γιατρούς του ΕΣΥ και την πρόσληψη 2.500 γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της περιφέρειας.

- Την πρόσληψη του αναγκαίου νοσοκομειακού προσωπικού.

- Τη συγκρότηση αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

- Την υπογραφή όλων των αναβαθμίσεων που εκκρεμούν.

 
 
Newslink

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου