Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ 4000 ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ..

Με περιπολίες και εντατικούς ελέγχους άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα τάξης, που εντάσσονται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Τα μέτρα τάξης θα αρχίσουν να εντείνονται από την Τετάρτη και θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου, με τον αποκλεισμό - και φέτος - από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα εγκαινιάζει τη φετινή διεθνή έκθεση.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα πάρουν μέρος περισσότεροι από
3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, καθώς και από νομούς της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην πόλη από το πρωί της Παρασκευής.

Το βράδυ του Σαββάτου, εξάλλου, πέρα από το γεγονός ότι δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και Μέτρων Τάξης θα κυκλώσουν το συνεδριακό κέντρο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε διαδηλωτές, θα αναπτυχθούν και δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δέλτα», σε κομβικά σημεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο επιχειρήσεων για το συντονισμό και την επίβλεψη των μέτρων τάξης θα λειτουργήσει - όπως και πέρσι - στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου, στο οποίο εγκαταστάθηκε από χθες ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Αστυνομικοί της τροχαίας άρχισαν να τοποθετούν στους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο και τα πανεπιστήμια - Αριστοτέλειο και Μακεδονίας - ειδικές κορδέλες που απαγορεύουν τη στάθμευση, ενώ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που σχεδιάζουν τα μέτρα τάξης δεν αποφάσισαν ακόμα σε πια σημεία θα τοποθετήσουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα κληθούν να περιφρουρήσουν το χώρο των πανεπιστημίων, όπου - συνήθως - συγκεντρώνονται ομάδες αναρχικών και προκαλούν επεισόδια.

Άλλωστε, οι αστυνομικές αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος ένα επιπλέον πρόβλημα: το βράδυ των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και για το λόγο αυτό δε θα μπορέσουν να αποκλείσουν με λεωφορεία και διμοιρίες τις εισόδους στο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Μέχρι την Τετάρτη πάντως, η Διεύθυνση Τροχαίας θα ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Σάββατο, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα επιστρατευθούν κι άλλοι αστυνομικοί από άλλες πόλεις.



ΠΡΕΖΑ TV

7-9-2010

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου