Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Παύση καθηκόντων για καθηγητή του ΑΠΘ που απειλούσε φοιτητές

Σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επειδή απειλούσε φοιτητές.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της σχολής, που ανέφεραν ότι ο καθηγητής απείλησε
φοιτητές με τη βαθμολογία των μαθημάτων που θα έδιναν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου του 2007, σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής Σχολής.

Ειδικότερα, Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποφάσισε ότι ο εγκαλούμενος «τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της επίδειξης διαγωγής βαρέως απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Όπως κατέθεσαν οι φοιτητές, δέχθηκαν απειλές ότι δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου, σε περίπτωση που στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα.

Εκτός αυτού, γινόταν λόγος για μια «ομάδα» καθηγητών που «θα δυσαρεστούνταν» αν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.

Υπήρξαν μάλιστα φοιτητές που κατέθεσαν ότι οι καθηγητές της συγκεκριμένης «ομάδας» δίδασκαν μαθήματα που ήταν κρίσιμα για τη λήψη του πτυχίου.

Μετά τις καταγγελίες διατάχθηκε ΕΔΕ και διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές έλεγαν την αλήθεια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρύτανη, Αναστάσιο Μάνθο, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται και εφαρμόζεται στο ΑΠΘ τέτοια απόφαση με κατηγορητήριο το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα.



Για το i-live news
Newslink Hellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου