Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Βατοπέδι: πρωθυπουργική ευθύνη για τις ανταλλαγές καταλόγισε η Πελέκη

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου κατονόμασε ως κυρίως υπεύθυνους για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου η συμβολαιογράφος και σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, κα. Αικατερίνη Πελέκη.


Παράλληλα, η κα. Πελέκη, που έχει εμπλακεί λόγω επαγγέλματος στην υπόθεση, εξέφρασε την άποψη ότι
«δεν υπάρχει σκάνδαλο αφού δεν έχει αποδειχθεί ούτε ζημία του δημοσίου ούτε δόλος ή μαύρο χρήμα σε πολιτικό πρόσωπο» .

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ η κα. Πελέκη είπε στους δημοσιογράφους «ακόμα και τώρα περιμένω τον πρώην πρωθυπουργό επιτέλους να μιλήσει… ας βγει και ας πει κάτι».
Όσον αφορά στις ανταλλαγές η κα. Πελέκη υποστήριξε πως ήταν «μια απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο, και τώρα έχουμε καταλήξει να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να είμαστε κατηγορούμενοι τρίτοι άνθρωποι που είναι ο κορμός του ελληνικού κράτους, όπως ορκωτοί λογιστές, γνωμοδοτικά συμβούλια, μια συμβολαιογράφος, η ΚΕΔ επειδή το μόνο που κάναμε ήταν να εκτελέσουμε τις Υπουργικές αποφάσεις. Ας πάρει κάποιος την ευθύνη… Έπρεπε να βγει τότε ο πρωθυπουργός και να πει: Ναι πήραμε αυτή την απόφαση και ο διευθυντής του γραφείου μου, ο υπουργός Επικρατείας διοχέτευσε την εντολή στους υπουργούς (κατονόμασε τους κ. Κοντό, Κιλτίδη, Δούκα και Μπασιάκο) προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή . Εγώ ξέρω ότι όποιος φοράει παντελόνια αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ που δεν φοράω τις ανέλαβα…».

Υποστήριξε, τέλος, πως η δίωξη εναντίον της οφείλεται στη σχέση της με τον Γιώργο Βουλγαράκη.

 
 
Newslink

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου