Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου-Μπαν Κι Μουν

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».


Η συνάντηση θα γίνει στις 5,30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στο γραφείο του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αξιωματούχους εβραικών οργανώσεων.


Αύριο 19 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων».

Αργότερα, θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρο του και με σημαντικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ.

Το απόγευμα θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Την Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά θα συναντηθεί με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ακολούθως θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economic Club.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Το βράδυ, θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο.

Μετά ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει αρκετές συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Επίσης, θα μιλήσει στο Foreign Policy Association.

Το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Newslink Hellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου