Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ στις κλοπές ποδηλάτων

Αυτό δείχνει έρευνα στο Διαδίκτυο που έκαναν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.



Πάνω από τους μισούς ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει θύματα κλοπής, κυρίως στο κέντρο της πόλης, όπου τους αρπάζουν τα ποδήλατα, ακόμα κι αν είναι δεμένα με χοντρές αλυσίδες και λουκέτα!

Συγκεκριμένα, πάνω από 80 ποδήλατα των ερωτηθέντων στην έρευνα εκλάπησαν μέσα στο 2010, τη στιγμή που τον προηγούμενο χρόνο ήταν περίπου 50.

Η έρευνα έγινε στο Διαδίκτυο κατά το διάστημα 6 Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2010 και απάντησαν 286 άτομα, εκ των οποίων 73% ήταν άντρες και 27% γυναίκες. Το 53% των ερωτηθέντων είναι μεταξύ 18 και 30 ετών.

Όπως παρατηρείται, οι κλέφτες "προτιμούν" τα ολοκαίνουργια ποδήλατα, αφού το 55% των ερωτηθέντων που έχουν πέσει θύματα κλοπής τουλάχιστον μία φορά, έχουν χάσει το μόλις ενός έτους ποδήλατό τους (ποσοστό 60%).

Επιπλέον, το 22% των ποδηλάτων που εκλάπησαν ήταν δεμένα με λεπτό σύρμα, 20% με κουλούρα, 19% με χοντρό σύρμα, ενώ μόλις το 3% ήταν κλειδωμένο με πέταλο, το οποίο αποτελεί το βέλτιστο τρόπο κλειδώματος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλοπών γίνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή αλλά μεγάλος αριθμός κλοπών, σημειώνεται και ανατολικότερα, στις περιοχές νοτίως της λεωφόρου Κ. Καραμανλή.

Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης προτρέπουν τα μέλη τους να φωτογραφίζονται με το ποδήλατό τους, για να μπορούν και μ' αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν την κατοχή του.

Για να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία εξάπλωση των κλοπών ποδηλάτων, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης έστειλαν την έρευνά τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για τη λήψη άμεσων μέτρων και, παράλληλα, την κοινοποίηση στο Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

SigmaLive/NewsIt

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου