Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Τρομο-πυρετός» στην Ευρώπη – Αποκαλύφθηκαν σχέδια για επιθέσεις

Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τρομοκρατικό σχέδιο εναντίον στόχων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με πηγές του δικτύου Sky News.


Ρεπόρτερ του Sky News είπε πως ένοπλες ομάδες με έδρα το Πακιστάν οργάνωναν ταυτόχρονες επιθέσεις στο Λονδίνο και σε πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, με το σχέδιο να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο όταν ανακαλύφθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το Sky News οι σχεδιαζόμενες επιθέσεις θα ήταν παρόμοιες με αυτές που εξαπολύθηκαν στη Βομβάη από ενόπλους το 2008.

Υπενθυμίζεται πως τότε, ένοπλοι ισλαμιστές, προερχόμενοι από το Πακιστάν, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον διαφόρων στόχων στην πόλη της Βομβάης με τραγικό απολογισμό το θάνατο 166 ατόμων.

Σημειώνεται πως την Τρίτη εκκενώθηκαν –για δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο- ο Πύργος του Άιφελ και το παρακείμενο Πεδίο του Άρεως μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Μηνύματα για σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον στόχων στην Ευρώπη έρχονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωναν πως έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις με «τηλεκατευθυνόμενες» βόμβες εναντίον ομάδων της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, στην προσπάθεια να αποτραπούν τα «ευρωπαϊκά» σχέδια των ισλαμιστών φονταμενταλιστών.



Πηγή: Sky News, Le Monde

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου