Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Υπαναχωρεί ο φονταμενταλιστής πάστορας για το Κοράνι

Ρίχνει νερό στο κρασί του ο φονταμενταλιστής πάστορας Τέρρυ Τζόουνς από την πόλη Gainesville της Φλόριντα στο θέμα του καψίματος του Κορανίου από την εκκλησία Dove World Outreach Center της οποίας ηγείται.


Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών τόσο από στις μουσουλμανικές χώρες όσο και στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να καταδικάζει κατηγορηματικά την σχεδιαζόμενη ενέργεια.

Ο πάστορας Τέρρυ Τζόουνς δήλωσε πως αναβάλλει, αλλά δεν ακυρώνει την απόφασή του.
Αφορμή στάθηκε, όπως ισχυρίζεται, η διαβεβαίωση του μουσουλμάνου ηγέτη Muhammad Musri ότι το Ισλαμικό Κέντρο της Νέας Υόρκης δεν θα ανεγερθεί κοντά στο «σημείο μηδέν», στο οποίο βρίσκονταν κάποτε οι «Δίδυμοι Πύργοι».

Ωστόσο, οι ιμάμηδες Feisal Abdul Rauf και Muhammad Musri αρνήθηκαν τις δηλώσεις που τους αποδίδει ο πάστορας.

Ο Τέρυ Τζόουνς και ο Muhammad Musri πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν σχετικά με το μουσουλμανικό τέμενος.

Εντωμεταξύ στην υπόθεση ενεπλάκη ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ που κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της έκτασης στην οποία οι μουσουλμάνοι σκοπεύουν να αναγείρουν το Ισλαμικό Κέντρο.

Ο Τραμπ κατέθεσε προσφορά κατά 25% υψηλότερη από το ποσό που κατέβαλαν οι νυν ιδιοκτήτες.

Σε επιστολή του ο Τραμπ αναφέρει πως καταθέτει την προσφορά «ως κάτοικος της Νέας Υόρκης και πολίτης των ΗΠΑ και όχι γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για μια καταπληκτική τοποθεσία, αλλά γιατί θα λήξει μια πολύ σοβαρή, εμπρηστική και διχαστική κατάσταση, η οποία θα επιδεινωθεί στο μέλλον».



Πηγή: CNN

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου