Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία

Κρίσιμο δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στην Τουρκία για ένα πακέτο 26 συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η τουρκική Κυβέρνηση.


Οι κάλπες, για τους 50 εκατομμύρια Τούρκους ψηφοφόρους, θα είναι ανοιχτές από τις 07:00-04:00 τοπική ώρα στην ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και στις δυτικές από τις 08:00 ως τις 05:00.

Το δημοψήφισμα θεωρείται από πολλούς ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πριν από τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο.

Προβάδισμα του «ναι» με ποσοστό της τάξεως του 56,8% προβλέπει η τελευταία δημοσκόπηση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, τις οποίες η τουρκική αντιπολίτευση συνδέει με κρυφή ισλαμική ατζέντα.

Εάν επικρατήσει το "ναι", όπως αναμένεται, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.


T/K Τύπος


Η ''Κίπρις'' αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο δημοψήφισμα στην Τουρκία με τίτλο ''Ανοίγει νέα σελίδα''.

Γράφει ακόμη ότι από την Κερύνεια απέπλευσε πλοίο το οποίο μεταφέρει εκατοντάδες έποικους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα το στεγάζει με τίτλο ''Το ταξίδι για το ΝΑΙ''.

Η ''Γενί Ντουζέν'' στην προμετωπίδα της έχει τίτλο ''Η προσοχή στραμμένη στην Τουρκία'', ενώ η ''Χαμπερντάρ'' γράφει ''Ο λόγος στο λαό''.



SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου