Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφασίζουν αν θα καταθέσει ο Καραμανλής για το Βατοπαίδι

Απόφαση για το εάν ο Κώστας Καραμανλής θα κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, λαμβάνουν σήμερα, Τρίτη, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Το θέμα της κλήσης του τέως πρωθυπουργού άνοιξε και πάλι την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάθεση-φωτιά της συμβολαιογράφου, και συζύγου του Γ.Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη.


Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει αποχωρήσει από την Επιτροπή, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συναινέσει στην κλήση του κ. Καραμανλή. Επίσημο αίτημα υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται σε
 τρεις προτάσεις προς τον τέως πρωθυπουργό, με το σκεπτικό πως ό,τι γίνει πρέπει να γίνει «με σεβασμό προς το πρόσωπο και σε ό,τι εκπροσωπεί». Η πρώτη πρόταση που μελετάται είναι να κληθεί ως μάρτυρας και να επιλέξει ο ίδιος εάν θα καταθέσει διά ζώσης ή διά υπομνήματος, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα.Η δεύτερη είναι το προεδρείο της επιτροπής να τον επισκεφθεί στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του με ποιο τρόπο «μπορεί να διευκολύνει την επιτροπή». Η τρίτη είναι να του αποσταλούν ερωτήσεις, στις οποίες θα απαντήσει γραπτώς, αλλά και να κληθεί μετά τους πέντε εγκαλούμενους πρώην υπουργούς Θ.Ρουσόπουλο, Γ.Βουλγαράκη, Ευάγ.Μπασιάκο, Π.Δούκα και Αλ.Κοντό.

Το ενδεχόμενο κλήσης του Κ.Καραμανλή προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάθεση στην Επιτροπή της Αικ.Πελέκη.

«Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω» δήλωσε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της.



SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου