Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μας κανουν και πλακα:Ο Γ. Παπανδρέου τιμάται για προσπάθεια αποτροπής πτώχευσης

Με το γερμανικό βραβείο Quadriga «The Power of Veracity» τιμάται απόψε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός.



Ο κ. Παπανδρέου τιμάται στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους», όπως αναφέρεται στην αιτιολόγηση της επιτροπής των βραβείων.

Την προσφώνηση για την απονομή στον κ. Παπανδρέου θα κάνει ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν.

Τα βραβεία "Κβαντρίγκα" απονέμονται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου - εθνική εορτή ενοποίησης της Γερμανίας - σε πανηγυρική τελετή στο μέγαρο συναυλιών στη Ζεντάρμενμαρκτ του Βερολίνου.

Με βραβείο "Κβαντρίγκα" τιμώνται επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο τελευταίος πρωθυπουργός της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (DDR), Λόταρ ντε Μεζιέρ, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο Δανο-ισλανδός καλλιτέχνης Ολαφούρ Ελίασον για τη "διάδραση των έργων του", όπως "Green river", "The weather project" και "The New York City Waterfalls", καθώς και το ζευγάρι Άλμπρεχτ και Κριστίνα Χένινγκ για την κοινωνική τους δραστηριοποίηση υπέρ των φτωχών στο Νεπάλ.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί από το 2003 με βραβείο "Κβαντρίγκα" περιλαμβάνονται οι Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Βάτσλαβ Χάβελ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ταγίπ Ερντογάν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γκέρχαρτ Σρέντερ, αλλά και καλλιτέχνες όπως Πίτερ Γκάμπριελ, Μάριος-Μίλερ Βεστερχάγκεν, το κινηματογραφικό έργο "Οι ζωές των άλλων", και η πολιτική επιθεώρηση Der Spiegel κ.α.

Το βραβείο έλκει το όνομα "Quadriga" από το τέθριππο άρμα που φέρνει τη θεά Νίκη στην πόλη του Βερολίνου και κοσμεί την Πύλη του Βραδεμβούργου, η οποία αποτελεί σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Τα τέσσερα άλογα αντιπροσωπεύουν τη φιλία, την ευφυΐα, τη χρηστή διοίκηση και το θάρρος, ο συνδυασμός των οποίων θεωρείται ότι οδηγεί σε άνθηση την πόλη, την οικονομία, τον πολιτισμό.





http://www.nooz.gr/greece/o-g-papandreou-timatai-gia-prospa8eia-apotropis-ptoxeusis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου