Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δημόσιο: Κλειστό λόγω απεργίας

Παραλύει το δημόσιο καθώς κλειστές θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από τον ΠΑΜΕ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Ματαιώσεις πτήσεων.


Ρολά κατεβάζει σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος τομέας με την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιεί πανελλαδική απεργία ζητώντας την ακύρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί με βάση το μνημόνιο.


Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, το προσωπικό των ταμείων, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας και την Πλατεία Συντάγματος, λόγω της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και της ξεχωριστής συγκέντρωσης που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

Μέλη της ΑΔΕΔΥ έχουν συγκεντρωθεί από τις 11:30 το πρωί στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ από τις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι τις 7 το απόγευμα, οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα πολλά αεροπορικά δρομολόγια να ακυρωθούν.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σύντομα θα φανούν οι συνέπειες και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία

 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου