Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη τώρα

Ξεκίνησε στις 11 το Facebook Event στο οποίο οι συντελεστές της σελίδας, παρουσιάζουν τις αλλαγές που έκαναν στη δημοφιλή ιστοσελίδα. Μεταξύ άλλων θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να αποθηκεύσει πληροφορίες ενός προφίλ και θα έχει διαφορετική ταξινόμηση των πληροφοριών


Το Facebook Event ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και οι συντελεστές του παρουσίαζουν τις αλλαγές που έγιναν στο σχεδιασμό του, καθώς και νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου.


Download Your Information: Δυνατότητα download των πληροφοριών του Facebook. Αφορά τους κανονικούς λογαριασμούς και με την έναρξη της διαδικασίας το Facebook ενημερώνει τον χρήστη ότι υπάρχει ένα συμπιεσμένο αρχείο zip με τις πληροφορίες από το προφίλ, τις επαφές, τις φωτογραφίες και τα video όπου είναι tagged κλπ. Φυσικά, θα πρέπει να βάλετε κάποιο password ή να απαντήσετε σε δική σας ερώτηση για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια σας αποστέλλεται με email.

Dashboard για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Προηγουμένως υπήρχαν δύο διαφορετικοί τρόποι διαχείρησης των εφαρμογών, ενώ πλέον υπάρχει μία. Στον χρήστη παρουσιάζεται μία λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποίησε πρόσφατα και του δίνεται η δυνατότητα να ελέγχει ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, είναι το πως θα μπορέσει ο χρήστης να έχει καλύτερη επαφή με τους πιο “σημαντικούς” φίλους του. Ανέφερε διάφορες πιθανές λύσεις (διαφορετικές λίστες ταξινόμησης, αλγόριθμους κλπ) αλλά η λύση πρέπει να είναι πιο “social”. Δηλαδή, tagging των φίλων όπως γίνεται στις φωτογραφίες! Γι’αυτό δημιουργήθηκε το νέο Groups (καμία σχέση με τα γνωστά groups).

Τα Groups θα είναι χωρισμένα με διαφορετικό περιεχόμενο. Ο χρήστης θα μπορεί να ταξινομήσει με βάση τη δραστηριότητα, ενδιαφέροντα, οικογένεια, ομάδες ή οτιδήποτε άλλο θέλει, και κάθε μέλος που θα είναι tagged θα μπορεί να διαχειριστεί το group. Θα βρίσκεται live στην αριστερή πλευρά της οθόνης, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα αποστολής email ή ακόμα και να επεξεργαστείτε ένα κείμενο!

Κάθε Group έχει τα δικά του privacy settings και μπορούν να δημιουργηθούν ανοικτά group με τις πληροφορίες ορατές προς όλους), καθώς και secret groups όπου δε φαίνεται καν η ύπαρξη του.



(ΠΗΓΗ TEACHGEAR)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου