Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα εκατομμύρια του τρελού

Εκατομμύρια δολάρια και ευρώ κατέσχεσαν οι αρχές της Κολομβίας σε κρησφύγετο που ανήκει στον καταζητούμενο μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντανιέλ "Ελ Λόκο" (ο τρελός) Μπαρέρα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 άτομα


Είκοσι εννέα εκατομμύρια δολάρια και δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ ανακάλυψε χθες η αστυνομία της Κολομβίας στη δυτική Μπογκοτά.


Τα χρήματα ανήκουν σ’ έναν από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών της χώρας, τον Ντανιέλ "Ελ Λόκο" Μπαρέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

"Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της χώρας που προέρχεται από λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατασχέθηκε", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν είκοσι άτομα, τα τρία από αυτά καταζητούνται στις ΗΠΑ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της κολομβιανής αστυνομίας, στρατηγός Όσκαρ Ναράνιο τόνισε πως η επιχείρηση αυτή αποτελεί πλήγμα στην οικονομική υποδομή του δικτύου διακίνησης κοκαΐνης που τροφοδοτεί το Μεξικό και την Ευρώπη.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και το Μεξικό κατασχέθηκαν συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.

Ο Μπαρέρα είναι ένας από τους έξι λαθρεμπόρους ναρκωτικών που καταζητείται στην Κολομβία. Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτόν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου