Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χρόνος για να ρθει πάλι στην επιφάνεια η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.


«Κλήσεις σε 24 για τον "Επαναστατικό Αγώνα". Αντιεξουσιαστές καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες για αποτυπώματά τους στα σπίτια των κατηγορουμένων», μας λέει το σημερινό δημοσίευμα του γνωστού και μη εξαιρετέου Β. Λαμπρόπουλου στο σημερινό «Βήμα».

Είναι γνωστό ότι ο Ν. Μαζιώτης μαζί με την Π. Ρούπα και τον Κ. Γουρνά είχαν στείλει προκήρυξη στην εφημερίδα «Ποντίκι» με την οποία αναλάμβαναν την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι δικαστές τώρα κάλεσαν σε συμπληρωματική απολογία κάποιους κρατούμενους γ’ αυτή την υπόθεση.

Ο Νίκος Μαζιώτης για την κλήση που του έστειλαν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές προκειμένου να απολογηθεί δήλωσε: «Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωτική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης, στην οποία ανήκω, με το όνομα «Επαναστατικός Αγώνας». Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους».

Οι φερόμενοι από την ασφάλεια σαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 20 Οκτώβρη.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο αυτό που γράφει σήμερα ο Β. Λαμπρόπουλος στην φυλλάδα του ΔΟΛ: «Σε κατάθεση θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες από τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τον φάκελο του «Επαναστατικού Αγώνα» 24 άτομα. Πόρισμα του τμήματος Δακτυλοσκοπίας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παραδόθηκε προ μερικών ημερών, αναφέρει τον εντοπισμό αποτυπωμάτων των 24 σε πολλά από τα καταλύματα των έξι ήδη κατηγορουμένων για τη δράση της οργάνωσης. Στο ίδιο πόρισμα προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση των αποτυπωμάτων η παρουσία τεσσάρων ασύλληπτων ατόμων στις τρεις οπλαποθήκες του "Επαναστατικού Αγώνα", τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί».

Είναι γνωστό ότι εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη η κυβέρνηση θα ανοίξει ένα νέο κύκλο τρομολαγνείας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου