Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ !!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!


Ενα ακόμη βήμα για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την περιστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων αποτελεί το ψήφισμα, που προωθείται στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού». Οπως καταγγέλλει η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου τίθεται για έγκριση στη συνέλευση ένα κείμενο που σκοπίμως συγχέει τον «εξτρεμισμό» με τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων.


Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης του ψηφίσματος, Ισπανός βουλευτής του λαϊκού δεξιού κόμματος, Pedro Font de Mora, κάνει ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μιλά για το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, ορισμένα μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για βανδαλισμό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, καθώς και για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009.

Ως πρόσχημα για τη νέα επίθεση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, το κείμενο του ψηφίσματος χρησιμοποιεί τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των φασιστικών κομμάτων και της τρομοκρατικής δράσης. Η πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης γίνεται ο δούρειος ίππος για τη λήψη μέτρων που πλήττουν κατακτημένα δικαιώματα, όπως η ελευθερία έκφρασης και συμμετοχής σε οργανώσεις. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνεται, όπως τονίζει η κ. Κανέλλη, η ανιστόρητη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο και το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα μήνα, η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε από το νόμο ορισμού της τρομοκρατίας τη διάταξη που απαγόρευε να θεωρηθεί ως τρομοκρατική πράξη η διάπραξη αδικημάτων που γίνεται στο πλαίσιο της πάλης για τη δημοκρατία ή της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Η κατάργηση αυτή άνοιξε το δρόμο για ποινικοποίηση ως τρομοκρατικής κάθε δράσης κοινωνικής αμφισβήτησης, που η εξουσία τη θεωρεί επικίνδυνη.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει το υπό προώθηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισμα είναι η προληπτική λογοκρισία, η απαγόρευση κομμάτων και οργανώσεων, ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή σε εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης.

Aπο ΠΡΕΖΑ TV

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου