Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κυνηγούν τους πειρατές

Ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση, του πολύ αυστηρού νόμου για το παράνομο "κατέβασμα" στη Γαλλία, οι πάροχοι δείχνουν να συμβιβάζονται και προειδοποιούν τους χρήστες. Μόνο ο Free αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο και διακοπή σύνδεσης


Τα πρώτα μηνύματα που προειδοποιούν όσους "κατεβάζουν" παράνομα αρχεία (μουσική, ταινίες κτλ) από το διαδίκτυο εστάλησαν την περασμένη Παρασκευή, ένα έτος μετά από την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος κάνει την Γαλλία μία από τις πιο αυστηρές χώρες στο ζήτημα αυτό.



Μετά τη λήψη του πρώτου μηνύματος, ο επίμονος χρήστης θα λαμβάνει και δεύτερο με συστημένη επιστολή. Με την τρίτη παράβαση κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο και διακοπή της σύνδεσής του στο διαδίκτυο (έως και ένα έτος) χωρίς τη δυνατότητα να εγγραφεί σε άλλον πάροχο.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PcInpact, οι πάροχοι Numericable και Bouygues Telecom είναι οι πρώτοι που ενημέρωσαν με ηλεκτρονικά μηνύματα τους χρήστες τους.

Οι SFR και Orange ξεκίνησαν σήμερα την ενημέρωση για την παραβίαση του νόμου γνωστού ως Ανώτατη Αρχή για τη Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ίντερνετ.

Μόνον ο πάροχος Free, δηλωμένος πολέμιος του Hadopi, αρνήθηκε να τους μιμηθεί και προκειμένου να αποστείλει τα μηνύματα αναμένει να του "δοθούν εγγυήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ιδίως αυτές που αφορούν την προστασία των δεδομένων", εξηγεί εκπρόσωπός του

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου