Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Φουντώνει η σύρραξη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εκατέρωθεν βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας. Μετά την εκτόξευση ρουκέτας, το Ισραήλ απάντησε με αεροπορική επίθεση που άφησε τρεις νεκρούς


Ισραηλινά μαχητικά F-16 εκτόξευσαν πυραύλους λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη σε τρεις "στόχους" στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβανομένου ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης για στελέχη της Χαμάς.


Κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν δύο διαδοχικές εκρήξεις από ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας και μια έκρηξη από μια άδεια έκταση νότια της πόλης. Ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο Σίφα δήλωσαν ότι νοσοκομειακά οχήματα και διασώστες έφθασαν στις περιοχές που επλήγησαν και βρήκαν τέσσερα άτομα που είχε υποστεί ελαφριά τραύματα.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν μερικές ώρες αφότου μαχητές εκτόξευσαν αυτοσχέδια ρουκέτα από την περιοχή, που ελέγχει η Χαμάς, προς το νότιο Ισραήλ, χωρίς να αναφερθούν απώλειες ή υλικές ζημιές, κατά το ραδιόφωνο του στρατού. Επιχειρήθηκε να εκτοξευθεί άλλη μια ρουκέτα, που όμως δεν πέρασε τα σύνορα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει ότι ο Ισραηλινός στρατός θα προβαίνει σε επιχειρήσεις αντιποίνων για κάθε επίθεση με αυτοσχέδιες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις επιδρομές.

Την ενέργεια διεκδίκησε οργάνωση που αυτοαποκαλείται "μαχητές του μονοθεϊσμού και του ιερού πολέμου" .

Πάνω από 120 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί κατά του νότιου Ισραήλ από τις αρχές του 2010, κατά απολογισμό του Ισραηλινού στρατού.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου