Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΗ ΝΥΧΤΑ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ : Ζητούν χρόνο από τα ΜΜΕ

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ....

Λίγες ώρες έμειναν, για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής, οι οποίοι έκαναν έκκληση στους δημοσιογράφους να τους αφήσουν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους. Αμέσως μόλις βγουν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο



Οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι του ορυχείου Σαν Χοσέ της Χιλής
ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα "να κάνουν λίγη υπομονή" και να τους αφήσουν να χαρούν "λίγες ημέρες" μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.


Ο δημοσιογράφος Αλεχάντρο Πίνο που έχει αναλάβει να "μυήσει" τους μεταλλωρύχους στα μυστικά της συνέντευξης και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί τους. είπε στους συναδέλφους του: "Είπαν ότι για λίγες ημέρες θέλουν κυρίως να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους" προσθέτοντας ότι στη "στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ντόπιων και ξένων δημοσιογράφων".

Όμως ο Πίνο δεν διευκρίνισε πόσο διάστημα θα χρειαστούν ακριβώς.

Ο απεγκλωβισμός τους αναμένεται να ξεκινήσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Αμέσως μετά οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Καπιάπο.

Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη "ζώνη συνάντησης" κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου