Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ξενοδουλος και ζητουλας

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» έδωσε ο Παπανδρέου. Από το μεταφρασμένο κείμενο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζουμε την εξής στιχομυθία:


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί Γερμανοί δεν κατανοούν γιατί πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα.


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φυσικά, είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που μας έδειξαν. Αλλά θα επιστρέψουμε τα χρήματα και, μάλιστα, με τόκο. Εκτός αυτού, τα δάνεια αποτελούν επένδυση σε μια άλλη, νέα Ελλάδα. Η Ευρώπη βοηθάει τη χώρα να αλλάξει - και αυτό είναι καλό για την Ευρώπη».


Μόνο ένας ζητιάνος θα μιλούσε έτσι στην πραγματική ζωή. Μόνο ένας εντελώς ξενόδουλος πρωθυπουργός θα μιλούσε έτσι στην πολιτική ζωή.


Ο Παπανδρέου δηλώνει ευγνώμων, παραδεχόμενος ότι «οι Γερμανοί πληρώνουν για την Ελλάδα». Δεν έχει καν τα κότσια να πει αυτό που είχε πει κάποτε ο Σημίτης στον Σρέντερ. Οτι δεν πρέπει να μένουν στη λογιστική προσέγγιση (πόσα πληρώνει η Γερμανία στον κοινοτικό προϋπολογισμό και πόσα εισπράττει η Ελλάδα), αλλά να δουν και το εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο δείχνει ότι η Γερμανία κερδίζει απείρως περισσότερο από την ελληνική αγορά.

Πέρα απ' αυτή την αλήθεια, που την «ξέχασε» ο Παπανδρέου, όπως την «ξεχνά» το σύνολο της προπαγάνδας των ΜΜΕ, πέρα από το ιταμό ύφος του γερμανού δημοσιογράφου τον οποίο δεν έβαλε καν στη θέση του, υπάρχει και η τοκογλυφία που ασκείται μέσω των δανείων που παίρνει το ελληνικό κράτος. Και γι' αυτή επίσης δεν είπε κουβέντα ο ξενόδουλος.



Πηγή: Εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου