Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. : Τους πήραν τα όπλα

Απρόσμενη εξέλιξη είχε επιχείρηση της αστυνομίας, το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο. Αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν φορτηγό με λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών με δουλεμπόρους, οι οποίοι κατάφεραν να τους αφοπλίσουν. Οι διακινητές συνελήφθησαν αργότερα, ενώ βρέθηκε και το φορτηγό στο Σχιστό


Στην περιοχή του Σχιστού βρέθηκε το φορτηγό, με το οποίο είχε διαφύγει διακινητής λαθρομεταναστών, μετά από αποτυχημένο μπλόκο της αστυνομίας, που εξελίχθηκε σε φιάσκο. Νωρίτερα, είχε συλληφθεί και ο δεύτερος Ιρακινός δουλέμπορος, ο οποίος είχε διαφύγει με το φορτηγό.


Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η οποία είχε στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, έπειτα από πληροφορίες ότι φορτηγό με λαθρομετανάστες θα περνούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την Κόρινθο.

Το φορτηγό έφτασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα οι αστυνομικοί στις 11.20 το βράδυ της Δευτέρας, αλλά ο οδηγός του μόλις αντελήφθη το μπλόκο, εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Το φορτηγό μετέφερε 50 λαθρομετανάστες, γι’ αυτό ένας από τους αστυνομικούς, συνοδευόμενος και από συναδέλφους του, ανέλαβε να το οδηγήσει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Στο ύψος του Ασπροπύργου, όμως, δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τούς έκλεισαν τον δρόμο, πυροβόλησαν στον αέρα, ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς και αφού τους κατέβασαν από το φορτηγό, τούς πήραν τα όπλα. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο δράστες πήρε το φορτηγό, ενώ ο άλλος έφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητο.

Μετά από καταδίωξη, το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ένας Ιρακινός λαθροδιακινητής. Στο όχημα βρέθηκαν τα όπλα των αστυνομικών.

Ο δεύτερος με το φορτηγό διέφυγε, αλλά συνελήφθη τελικά το μεσημέρι της Τρίτης. Οι λαθρομετανάστες φυσικά, δεν εντοπίστηκαν.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί εξουδετερώθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου