Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Le Monde: “Η Ελλάδα, πόρτα εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη”

Με τα καλύτερα λόγια μιλάει ο γαλλικός τύπος για την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην χώρα μας. Αφορμή και η ευρω-ασιατική σύνοδος στις Βρυξέλλες.


“Η Ελλάδα γίνεται η πόρτα εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη που θα φέρει αρκετά χρήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.” Με αυτά τα λόγια η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” αναφέρεται στο πρώτο της οικονομικό θέμα, στην επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στην χώρας μας. Με αφορμή μάλιστα και την χθεσινή σύνοδο
Ευρώπης – Ασίας στις Βρυξέλλες η γαλλική εφημερίδα λέει πως η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα για να “έρθει” η Κίνα στην Ευρώπη όπου με τις μεγάλες επενδύσεις της θα δώσει αρκετά λεφτά σε χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα.

“Μια από τις χώρες που θα επωφεληθεί τις κινεζικές επενδύσεις, και μάλιστα πρώτη, είναι η Ελλάδα. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα φέρουν στην ελληνική οικονομία οι Κινέζοι δεν είναι λίγα και σίγουρα μετά θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες τις ΕΕ”, αναφέρει στο σχετικό άρθρο η εφημερίδα.

Η “Le Monde” δεν είναι και η μόνη εφημερίδα που σχολιάζει με αυτό τον τρόπο την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού. Αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης σχολίασαν θετικά την επίσκεψη Τζιαμπάο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο μεγάλο ποσό που θα επενδύσει η 3η μεγαλύτερη οικονομικά χώρα στον κόσμο!


SigmaLive/NewsIt

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου