Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΥΤΕΙΕΣ : Η κάρτα της κάνναβης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης των παράνομων φυτειών κάνναβης τριάντα χιλιάδες κάρτες που αναδύουν το άρωμα της κάνναβης διανέμονται από σήμερα στους κατοίκους της Χάγης και του Ρότερνταμ.


Τριάντα χιλιάδες κάρτες που αναδύουν το άρωμα της κάνναβης διανέμονται από σήμερα στους κατοίκους της Χάγης και του Ρότερνταμ στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης των παράνομων φυτειών κάνναβης, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ολλανδίας.



"Οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εξαιτίας αυτών των παράνομων φυτειών και αν δουν κάτι ύποπτο να το καταγγείλουν", δήλωσε ο Άρνι Λος, εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας Εργασίας για την Οργανωμένη Καλλιέργεια Κάνναβης, που δημιουργήθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρότερνταμ.

"Βοηθήστε μας να καταπολεμήσουμε τις καλλιέργειες κάνναβης", γράφει η κάρτα, στην οποία αναγράφεται και ένας αριθμός τηλεφώνου της αστυνομίας. Εξάλλου η κάρτα έχει δύο κομμάτια τα οποία αν κάποιος τα ξύσει αναδύεται το άρωμα της κάνναβης.

Αυτή η εκστρατεία είναι η πρώτη στη χώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στην Ολλανδία, όπου επιτρέπεται η καλλιέργεια έως πέντε φυτών κάνναβης, υπάρχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 40.000 παράνομες φυτείες κάνναβης. Πέντε με έξι χιλιάδες ανακαλύπτονται κάθε χρόνο από τις αρχές.

Αυτές οι παράνομες φυτείες, που καταναλώνουν πολύ ηλεκτρική ενέργεια και νερό, αποτελούν εστίες υψηλού κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιών, υπογράμμισε μία εκπρόσωπος της δημόσιας εταιρείας μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικού Stedin, που συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου