Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Εργατικό ατύχημα

Ακατέργαστο πετρέλαιο έπεσε πάνω σε εργαζόμενους, σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο, όταν έσπασε μια αντλία μεταφοράς μαζούτ. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στα μάτια. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία

Ατύχημα δίχως ευτυχώς σοβαρές συνέπειες σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Πέντε εργαζόμενοι της εγκατάστασης μεταφέρθηκαν περισσότερο για τυπικούς λίγους στο κέντρο υγείας Λαυρίου καιο κατόπιν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, το ατύχημα προκλήθηκε όταν μια από τις "αντλίες μεταδιακίνησης" μαζούτ έσπασε με συνέπεια ποσότητα ακατέργαστου πετρελαίου να πέσει πάνω στους εργάτες. Από τη διοίκηση διευκρινίζεται επίσης ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη ούτε πυρκαγιά.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο που ήταν παρόντες στο σημείο κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστούν προληπτικά από οφθαλμίατρο καθώς τα μάτια τους ήρθαν σε επαφή με ποσότητα πετρελαίου που εκτοξεύτηκε στον αέρα αμέσως μόλις έσπασε η αντλία.
Από τις πρώτες ενδείξεις το ατύχημα οφείλεται σε αστοχία υλικού καθώς όπως αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ "τα λάστιχα της αντλίας δεν ήταν φθαρμένα καθώς είχαν πρόσφατα αντικατασταθεί".
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου