Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε. και αλλοι στο ιδιο χαλι



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε.» ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η εταιρεία «ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε.» που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στο Νομό Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλαστικών κουφωμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Το τελευταίο διάστημα οι 60 περίπου εργαζόμενοι της επιχείρησης, είναι απλήρωτοι και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα. Η κατάσταση αυτή, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η εταιρεία, με δικαστική και αστυνομική συνδρομή, πουλά εμπορεύματα ενώ απειλεί τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στη δουλειά και απαιτούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
Για το κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων ευθύνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που με την πολιτική τους αποθρασύνουν τους επιχειρηματίες και  δεν καταβάλουν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα, τους τρομοκρατούν και τους εξαναγκάζουν σε απόλυση χωρίς αποζημιώσεις κ.α..
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί εάν θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται;
Η βουλευτής του ΚΚΕ
Σοφία Καλαντίδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου