Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ


Μουσεία ερμητικά κλειστά

Αδυναμία να ανταποκριθούν στο ωράριο δηλώνουν οι υπάλληλοι των μουσείων της χώρας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απουσίας προσλήψεων. Μένουν ανοιχτά μόνο μέχρι το μεσημέρι. Έκθετη η χώρα στους τουρίστες

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα μεγάλα μουσεία της χώρας αφού οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις καθιστούν δραματική την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα κανείς να μη  μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία τους.
Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή" τα μουσεία της Αθήνας θα λειτουργούν μέχρι τις 31 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού φύλαξης, αλλά και τις μειωμένες δυνατότητες προσλήψεων.
Έτσι όσοι θελήσουν να περάσουν το απόγευμά τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή σε κάποιο άλλο Μουσείο θα πρέπει να το ξεχάσουν γιατί θα βρουν τη πόρτα ερμητικά κλειστή.
"Aν αυτή τη στιγμή μας καλούσαν να κάνουμε το θερινό ωράριο -από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ- θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε", σημειώνει στην εφημερίδα  υπάλληλος  σε μουσείο της Αθήνας, τονίζοντας ότι πέρυσι το θερινό ωράριο καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα.
Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει όταν τεθεί σε ισχύ το θερινό ωράριο αφού πολλά δημόσια μουσεία δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό.
Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που έχει φέρει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους των κρατικών μουσείων και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα με ιστορία στο πολιτισμό όπως η Ελλάδα.
Ωράριο μουσείων
*Κλειστά στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, στις 1 Iανουαρίου και  25 Mαρτίου.
*Από τις 8.30 - 15.00 θα λειτουργούν  τις ημέρες των Θεοφανείων και της Kαθαράς Δευτέρας,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου