Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

Σπίθες πυρκαγιάς στη ΝΔ

Όταν ένα άρθρο με βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη της ΝΔ με "αδελφίστικες απόψεις" και "ντιντήδες" στο κόμμα έρχεται από πολιτικό συνομιλητή και πρώην συνεργάτη του Α.Σαμαρά στην ΠΟΛΑΝ, μόνο σπίθα που θα γίνει πυρκαγιά μπορεί να σημαίνει.
/news247.gr
Τη φωτιά που σιγοκαίει τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη γραμμή που επιδιώκει να περάσει ο σκληρός πυρήνας με τον οποίο διατηρεί δεσμούς πολιτικής φιλίας ο Α.Σαμαράς, αποκαλύπτει άρθρο του δικηγόρου και πρώην πολιτευτή της "Πολιτικής Ανοιξης" αλλά και συνομιλητή του προέδρου της ΝΔ Φάϊλου Κρανιδιώτη.
Ο Φάϊλος Κρανιδιώτης, που είχε γίνει γνωστός για τη συνεργασία του με τον απόστρατο ναύαρχο Αντώνη Ναξάκη στην υπόθεση Οτσαλάν και είχε συμπορευθεί στην Πολτική Άνοιξη με τον Α.Σαμαρά, επιχειρεί να περάσει τη γραμμή της στροφής προς τη λαϊκή δεξιά, της Νέας Δημοκρατίας και την απόρριψη της ιδεολογίας του μεσαίου χώρου, που είχε περάσει η ηγετική ομάδα του Κ.Καραμανλή, καταφερόμενους με σκληρούς χαρακτηρισμούς για στελέχη που εισηγούνται διατήρηση της πολιτικής θέσης του κόμματος.

"Ντιντίδες" με "αδελφίστικες απόψεις" χαρακτηρίζει ο Φάϊλος Κρανιδιώτης τα στελέχη αυτά και με ρητορική που θυμίζει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ επιτίθεται -χωρίς να κατονομάζει- όσους εισηγούνται στον πρόεδρο της Ν.Δ. διατήρηση της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς γραμμής στη Ρηγίλλης.
Αν και η Ν.Δ. απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε γύρω από το θέμα, καθώς ο Φ.Κρανιδιώτης δεν έχει θεσμικό ρόλο στο κόμμα, ωστόσο πολλά στελέχη εξέφρασαν τη δυσαρεσκειά τους, τόσο για τον τρόπο όσο και για τις προσωπικές επιθέσεις ενός προσώπου που βρίσκεται στον κύκλο των πολιτικών συνομιλητών του προέδρου της Ν.Δ.
Ανοίγει έτσι πάλι ένας νέος κύκλος συζητήσεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το κατα πόσο ομάδες ή πρόσωπα που στο παρελθόν και τώρα σχετίζονται πολιτικά με τον Α.Σαμαρά, θα περάσουν τη σκληρή γραμμή για τη μελλοντική φυσιογνωμία του κόμματος, ιδιαίτερα τώρα, όπου η εμπλοκή των εθνικών θεμάτων με την οικονομική κρίση μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και να συσπειρώσει την κεντροδεξιά πτέρυγα του κόμματος ή να επιταχύνει εξελίξεις, όπως τη διαρροή στελεχών και ψηφοφόρων που δεν ενστερνίζονται θέσεις ταυτόσημες με του ΛΑΟΣ. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου