Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΚΑΛΛΟΠ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

  Στο 9% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σύμφωνα με την Public Issue

Στις 9 μονάδες βρίσκεται, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με το 60% των πολιτών να δηλώνει ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων,όπως καταγράφεται από το Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου της Public Issue, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 39% έναντι 30% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, 2% έχουν οι Οικολόγοι 2,5% η Δημοκρατική Αριστερά και 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία...

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 20% και ακολουθούν η ΝΔ με 19 ο ΛΑΟΣ με 18% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 8 %. Κανένα από αυτά απαντά το 25% των ερωτηθέντων.
Παράλληλα, το 60% των πολιτών δηλώνουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, έναντι του 27% που δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και μόλίς του 7% που θεωρεί ότι καλύτερη θα ήταν μία κυβέρνηση της ΝΔ .
Δυσαρεστημένο δηλώνει το 80% των πολιτών από την λειτουργία της δημοκρατίας ενώ ίδιο ποσοστό δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την ζωή του. Ακόμη, οχτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική λειτουργία και εννέα στους δέκα από την λειτουργία της αντιπολίτευσης.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 34%.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες με τον Γιώργο Παπανδρέου, να έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους υπόλοιπους.
Το 70% των πολιτών θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει ενώ 80% αισθάνονται κοινωνικά ανασφαλείς έναντι ενός ποσοστού 14% που αισθάνονται ασφαλείς.
Σχετικά με τη μορφή διακυβέρνησης, το 34% των πολιτών τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και ακολουθούν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με ποσοστό 23% και η οικουμενική κυβέρνηση με 20%.
Τέλος, μόνο το 50% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την πολιτική ενώ μοιρασμένες είναι και οι απόψεις για το αν θα διεξαχθούν ή όχι πρόωρες εκλογές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου