Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

2,7 δισ ευρώ, ετησίως τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας για τις παράνομες χωματερές

Τρελά πρόστιμα στην Ελλάδα μόνο για τις παράνομες χωματερές 
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που όλες οι ευνομούμενες κοινωνίες έχουν προ πολλού αντιμετωπίσει, αλλά η χώρα μας ακόμα πληρώνει πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ!
 Picture 0 for Τρελά πρόστιμα στην Ελλάδα μόνο για τις παράνομες χωματερές
 Στα 2,7 δισ ευρώ, ετησίως, υπολογίζονται τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας για τις παράνομες χωματερές που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για ένα «τρελό» ποσό, το οποίο συνιστά ευρωπαϊκό ρεκόρ κι αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Παράλληλα, όμως...
καταδεικνύει και το μέγεθος της σπατάλης που εξελίσσεται στην Ελλάδα, αφού, αν μόνο για τις παράνομες χωματερές πληρώνονται κάθε χρόνο αυτά τα ποσά ως πρόστιμο, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι γίνεται με τις υπόλοιπες περιπτώσεις.
 Γεγονός αποτελεί πάντως ότι η «λύση» των παράνομων χωματερών, θα έπρεπε να είχε εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες. Οπότε, από αυτή την άποψη, καλώς επιβάλλονται στην χώρα τα πρόστιμα που της επιβάλλονται. Όμως, με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας σε αυτό το χάλι, εύλογα αναρωτιούνται στο οικονομικό επιτελείο μέχρι πότε θα μπορεί να συνεχίζεται αυτή η αιμορραγία.
 Μάλιστα, από ορισμένες πλευρές της κυβέρνησης, τελευταία, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Να υπολογισθεί το σύνολο των προστίμων που πληρώνει η χώρα στην ΕΕ, για τις διάφορες παρανομίες που συλλαμβάνεται να κάνει. Το πιθανότερο είναι ότι αν τα αποφεύγαμε, θα αποφεύγαμε μαζί και τις οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου