Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.......ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑ!!!

Aπό τα 70.000 προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας στο ΙΚΑ, εξυπηρετήθηκαν μόνο 10.000
Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι του ΙΚΑ που προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. 
Οι περισσότεροι γιατροί των Ταμείων αυτών, των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στις λίστες που εξέδωσε το υπουργείο, αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του ΙΚΑ, κυρίως γιατί ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις από τους ιατρικούς συλλόγους.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σημειώθηκαν και ευτράπελα με τις λίστες, στις οποίες βρέθηκαν τα ονόματα γιατρών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή δεν βρίσκονται.. εν ζωή.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ασφαλισμένοι που έσπευσαν στα γραφεία του ΙΚΑ για να ενημερωθούν για τις λίστες, πήραν την απάντηση ότι δεν είχαν ακόμη τυπωθεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, από τη Δευτέρα τα πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ που λόγω της απεργίας των γιατρών του Ταμείου δεν εξυπηρετούνται, θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού με γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Ωστόσο η "πρεμιέρα" της εφαρμογής της εγκυκλίου, δεν κρίνεται ικανοποιητική
.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενδεικτικά, στην Πάτρα από τους 520 γιατρούς που βρίσκονταν στις λίστες μόνο οι πέντε εξυπηρέτησαν ασθενείς, ενώ στη Λάρισα από τους 70 εξυπηρέτησαν μόνο οι τρεις. Στην περιφέρεια μόνο το 37% των γιατρών που βρίσκονταν στις λίστες εξυπηρέτησαν τελικά ασθενείς. Aπό τα 70.000 προγραμματισμένα ραντεβού της Δευτέρας στο ΙΚΑ, εξυπηρετήθηκαν μόνο 10.000

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου