Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΙΚΑ:Κωμωδία ή τραγωδία;;;



Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εξαιτίας των δύο 48ωρων κυλιόμενων απεργιών που πραγματοποιούν από χθες έως και τις 4 Φεβρουαρίου, οι γιατροί του ιδρύματος.

Μόνο στη Θεσσαλονίκηακυρώθηκαν μέσα σε μία μέρα περίπου 18.000 προγραμματισμένα ραντεβού, γεγονός που αναγκάζει τους ασφαλισμένους να τηλεφωνούν και πάλι στη γραμμή “184”, προκειμένου να κλείσουν νέο ραντεβού.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος, Σάββας Παρασκευόπουλος, για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στα ιατρεία της 25ης Μαρτίου (Ανάληψη), της Τούμπας, της Αγγελάκη, της Ίωνος Δραγούμη, της Πύλης Αξιού, της Νεάπολης και του Ευόσμου, όπου υπάρχει προσωπικό ασφαλείας με ειδικότητες όπως παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός και παιδίατρος.    
Τα αιτήματα των γιατρών αφορούν στην πρόσληψη 1.500 γιατρών του ΙΚΑ, στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου και την άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης αντιδρούν στην ίδρυση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, επισημαίνοντας ότι η συνένωση αδύναμων λειτουργικά και οργανωτικά κλάδων υγείας των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου