Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ...... ΥΓΕΙΑΣ

Δεν την εξέτασαν γιατί δεν είχε 5 ευρώ!

Απίστευτο περιστατικό με μαθήτρια στη Μυτιλήνη
 Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται δυστυχώς οι μονάδες υγείας της Λέσβου σχετικά με τα 5 ευρώ που πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς για να μπορέσουν να εξεταστούν. 
 Αυτή τη φορά «θύμα» της κοινωνικής αναλγησίας έπεσε μια μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου η οποία μετά από ελαφρό τραυματισμό στο χέρι της εντός του σχολείου απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να εξεταστεί.
 Ωστόσο το παιδί επέστρεψε... άπραγο λίγη ώρα αργότερα στο γυμνάσιο ενημερώνοντας έναν καθηγητή της ότι δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς κατά τη είσοδο της στο Κέντρο Υγείας της ζητήθηκε να καταβάλει τα 5 ευρώ, πόσο το οποίο δεν διέθετε οπότε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σχολείο της.
 Όταν ενημερώθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου για την παραπάνω εξέλιξη παρενέβη ο ίδιος επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας από τους οποίους ζήτησε με έντονο ύφος να εξετάσουν τη μαθήτρια δωρεάν. 
 Μετά το τηλεφώνημα του διευθυντή, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας δέχτηκαν να εξεταστεί δωρεάν η μαθήτρια, πράγμα το οποίο έγινε για να διαπιστωθεί τελικά ότι το κορίτσι είχε υποστεί ελαφρό κάταγμα σε δάχτυλο του ενός χεριού του. «Σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν έχουν κάποιοι πολίτες χρήματα μαζί τους δεν απαιτείται να καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ για την είσοδο τους στο Κέντρο Υγείας. 
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς το παιδί δεν κατάλαβε καλά και προφανώς έγινε κάποιες παρεξήγηση, καθώς το περιστατικό δεν είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισερχομένων» ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου.
 Πηγή: lesvosnews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου