Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τα... ψιλά γράμματα φέρνουν μειώσεις μισθών, αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας


Η “νίκη” στις Βρυξέλλες μεταφράζεται από τα ψιλά γράμματα τα όπια δεν σημαίνουν παρά νέα μέτρα και πολύ σκληρή λιτότητα μέχρι το 2024!
Η Ελλάδα για καλύτερο επιτόκιο και επιμήκυνση του δανείου συμφώνησε να ...
λάβει μέριμνα ώστε “να υπάρξουν μισθολογικές συμφωνίες στο δημόσιο που να στηρίζουν τις προσπάθειες στον ιδιωτικό τομέα ως προς την ανταγωνιστικότητα”
Μετάφραση:
Η Κυβέρνηση καίγεται να αρχίσουν να υπογράφονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα που θα ρίξουν τους μισθούς ως και 30%.
Ήδη οι μισθοί του δημοσίου περικόπτονται, όμως υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 30%. Άρα μετά τη μείωση στον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχει και πάλι διαφορά και έτσι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και νέες μισθολογικές μειώσεις στο δημόσιο.
Η Ελλάδα υπέγραψε επίσης την “ενίσχυση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών”.
Μετάφραση:
Tα δημόσια οικονομικά δεν έχουν να κάνουν παρά με τα έσοδα του κράτους. Δηλαδή τους φόρους έμμεσους και άμεσους που πληρώσουν οι πολίτες. Άρα μιλάμε για νέο γύρο αυξήσεων τόσο στις εισφορές όσο και στους φόρους, έμμεσους και άμεσους.
Παράλληλα και αφού έχουν ανακοινωθεί μειώσεις στις εισφορές που θα καταβάλλουν οι εταιρείες στα Ταμεία για να επιβιώσουν αυτά θα πρέπει να βγαίνουν σε σύνταξη όλο και λιγότεροι.
Έτσι έρχονται νέες περικοπές στις πρόωρες, αλλά κυρίως αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής...
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου