Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΤΩΜΑΤΑ Στους 13 οι νεκροί από την έκρηξη βίας στη Γάζα

Οι σοροί δύο Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή βρέθηκαν το πρωί κοντά στη Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν μέλη των Ταξιαρχιών αλ-Ανσαρ, ένοπλης οργάνωσης της Γάζας

Οι δύο θάνατοι αυξάνουν σε 13 τον αριθμό των νεκρών-δώδεκα Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός πολίτης-από το Σάββατο εντός της Λωρίδας της Γάζας και στα περίχωρά της. Μια εύθραυστη εκεχειρία, που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, ισχύει από χθες Κυριακή μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας και του Ισραήλ.



Στόχος της εκεχειρίας είναι να τερματιστεί η πενταήμερη έκρηξη βίας μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Οι περισσότερες ερρίφθησαν από την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ που έχει στενούς δεσμούς με το Ιράν, ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται στην εκεχειρία αυτή αλλά "αυτό δεν θα την εμποδίσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση", όπως τόνισε.

Η έκρηξη βίας ξέσπασε όταν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο σκοτώθηκαν πέντε μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Ράφας στη Λωρίδα της Γάζας. Ακολούθησε η εκτόξευση ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ με συνέπεια νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

"Καθώς φαίνεται αυτός ο κύκλος μοιάζει πλέον να είναι πίσω μας. Ωστόσο μπορεί να επαναληφθεί οποιαδήποτε στιγμή", δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Ματάν Βιλνάι στο ραδιόφωνο του στρατού.

"Επιτεθήκαμε μόνο στον Ισλαμικό Τζιχάντ, η Χαμάς δεν θέλει τη σύγκρουση και έμεινε στην άκρη, καθώς περιμένει την απελευθέρωση 550 φυλακισμένων", πρόσθεσε.

Ο Βιλνάι αναφερόταν στη δεύτερη ομάδα των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές που θα απελευθερωθούν πριν από τα τέλη της χρονιάς, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς του Ισραήλ. Η συμφωνία επέτρεψε την απελευθέρωση στις 18 Οκτωβρίου του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ έναντι μιας πρώτης ομάδας 477 Παλαιστινίων.

"Οι συγκρούσεις θα προκαλέσουν προβλήματα, τα σημεία ελέγχου θα κλείσουν. Επί του παρόντος η Χαμάς μού φαίνεται ότι λέει "κατ΄αρχήν αξίζει περισσότερο να τελειώνουμε με τη συμφωνία αυτή και να επιστρέψουν οι κρατούμενοι", πρόσθεσε ο Βιλνάι.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου