Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

3/12 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ TAE KWON DO Η Nina Hagen και οι Apocalyptica στο 1st European Rock Marathon

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός μουσικός μαραθώνιος, το 1st Eurock Marathon, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την Ευρώπη. Ένα μεγάλο μουσικό πάρτι με τις καλύτερες ανερχόμενες rock μπάντες της Ευρώπης, τη Nina Hagen και τους APOCALYPTICA!

Ο 1ος Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος είναι γεγονός και ξεκινάει από τη χώρα μας! Μέσα από εκατοντάδες ανερχόμενα ροκ συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, επιλέχτηκαν οι 8 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν ζωντανά στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Φαλήρου (TAE KWON DO). ..


ΝΙΝΑ HAGEN

Η Nina Hagen αποτέλεσε μια αληθινή επανάσταση στο Punk-rock κίνημα. Μπήκε στην ανδροκρατούμενη κοινότητα των Punks, ξεδίπλωσε με πυγμή την προσωπικότητά της και εισήγαγε πρωτόγνωρα στοιχεία στη συγκεκριμένη σκηνή: την Opera, την Soul, την θεατρικότητα επί σκηνής.

Στα 16 της εγκατέλειψε το σχολείο για να ξεκινήσει μια εκρηκτική καριέρα, με επιτυχίες σε Ευρώπη και Αμερική, που την καθιέρωσαν σαν την πιο ανατρεπτική μουσική persona που πέρασε από την Punk-rock σκηνή.

Ο τύπος έγραφε γι αυτήν: «ρίχνει τον εαυτό της μέσα στη μουσική κατευθείαν, άγρια και με μανία, χρησιμοποιεί τις πιο όμορφες οπερετικές βαθιές νότες, ενώ την επόμενη στιγμή ανεβαίνει σε λαμπερούς σοπράνο ήχους, παρωδεί, σατιρίζει και ουρλιάζει στη σκηνή σαν δερβίσης…»
Μετά από 3 δεκαετίες, η Nina Hagen παραμένει από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες της Punk-rock σκηνής και διατηρεί τον τίτλο της «μητέρας» της Punk.

Οι συναυλίες της είναι πάντα μια έκπληξη. Ποιες από τις επιτυχίες της θα τραγουδήσει είναι κάτι που το αποφασίζει κάθε φορά η ίδια και το κοινό της. H Hagen έχει να διαλέξει μέσα από ένα πλούσιο ρεπερτόριο με τόσο διαφορετικά τραγούδια: “African Reggae”, “Lucky Number”, “Zarah” , “New York- New York”, “Spirit In The Sky”, αλλά και την hardcore punk δική της εκδοχή για το τραγούδι του Frank Sinatra “My Way” ή ακόμα το “Personal Jesus” των Depeche Mode.

Ότι ερμηνεύει, το μεταμορφώνει σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία με την εκπληκτική φωνή της και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Όπως είπε και ο Christian "Flake" Lorenz των Rammstein, για το τραγούδι τους “Seemann” που ερμήνευσε η Nina Hagen σε εκτέλεση των Apocalyptica, «Αν ένας καλλιτέχνης όπως η Nina λέει ένα από τα κομμάτια μας, είναι σαν να παίρνεις ένα βραβείο σημαντικότερο και από δέκα Echos ή Grammys».

APOCALYPTICA

Οι τρομεροί APOCALYPTICA, ύστερα από τις εμφανίσεις τους στα μεγάλα ροκ φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική, επιβεβαίωσαν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας, ως επίσημοι καλεσμένοι του 1ου Eurock Marathon.Οι διάσημοι Σκανδιναβοί ρόκερς με τα τσέλα, θα δώσουν τη δική τους συναυλία με ένα set list που θα περιλαμβάνει ότι καλύτερο μας έχουν δώσει στην καριέρα τους. Κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο “7th Symphony” όπως τα “End of Me”, “Broken Pieces” και “Not Strong Enough” αλλά και προηγούμενες επιτυχίες τους όπως τα “I’m not Jesus”, “Heros”, “Helden”, “I Don't Care” και φυσικά τις διασκευές στα κομμάτια των Metallica που τους έκαναν διάσημους

Οι Apocalyptica ξεκίνησαν σαν μια παρέα από 4 τσελίστες που έπαιζαν κομμάτια των Metallica για τους φίλους τους στην Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι. Ο ενθουσιασμός του ακροατηρίου τους οδήγησε στην πρώτη δισκογραφική τους δουλειά.

Έκαναν ένα CD που πίστευαν ότι θα πουλήσει το πολύ 1.000 αντίτυπα, αλλά έφτασαν το ένα εκκατομμύριο! Η πορεία τους συνεχίστηκε ανοδικά με άλλες 6 δισκογραφικές δουλειές, πολλές συνεργασίες στα φωνητικά με σημαντικούς τραγουδιστές της ροκ σκηνής όπως οι Till Lindemann των Rammstein, Adam Gontier των Three Days Grace, Corey Taylor των Slipknot, Nina Hagen, Ville Valo των HIM, Max Cavalera των Soulfly, Brent Smith των Shinedown και πολλούς άλλους.

Έφτασαν στις πρώτες θέσεις των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων charts και οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια. Λατρεμένοι και στην Ελλάδα, υπόσχονται να ικανοποιήσουν τους πολυάριθμους οπαδούς τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως το ροκ μπορεί να ηχήσει δυνατά χωρίς ηλεκτρικές κιθάρες!

Πριν τους Apocalyptica, το κοινό θα ξεσηκώσουν σε ένα ροκ πάρτι οι πιο hot μπάντες της ευρωπαϊκής ροκ σκηνής: EMBASSY, KIRMIZI, MAXIMUM POWER, NOTE TO AMY, SAMARAH, SINGLETON, STEREOVERVE και οι «δικοί μας» ROSEBLEED.

Ήχοι που κινούνται από το pop-rock μέχρι το heavy metal, εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες, ένταση αλλά και συναίσθημα θα εναλλάσσονται επί σκηνής σε ένα απολαυστικό live.

Και οι 8 είναι υπέροχοι!

Λίγα λόγια για τα διαγωνιζόμενα συγκροτήματα που αξίζει να προσέξετε:

EMBASSY - Τσεχία: Μοντέρνα rock στοιχεία εμπλουτισμένα με ήχους pop και electro μουσικής. ΟΙ Embassy αποτελούν έναν νεωτερισμό στην Τσέχικη ροκ μουσική σκηνή. Νέοι και δυναμικοί, τους αρέσει να εφευρίσκουν πάντα κάτι ξεχωριστό στις ζωντανές εμφανίσεις τους για να μαγνητίσουν το κοινό τους.

KIRMIZI - Τουρκία: Το όνομά τους σημαίνει «Κόκκινο». Και πραγματικά πέντε γυναίκες… δηλητήριο χτυπούν στο κόκκινο με τον μεταλλικό τους ήχο, αποδεικνύοντας ότι το σκληρό rock μπορεί να είναι μια ωραία πρόκληση για το γυναικείο φύλλο αλλά και μια ανεπανάληπτη εμπειρία για το κοινό.

MAXIMUM POWER - Βοσνία Ερζεγοβίνη: Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα μέλη αυτής της μπάντας είναι μεταξύ 13 και 14 ετών! Αυτό όμως δεν επηρεάζει την ποιότητα του ήχου τους και την σιγουριά στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Τα «πιτσιρίκια» εξασκούνται 7 ώρες κάθε μέρα, αφού τελειώσουν τις… σχολικές τους υποχρεώσεις. Και το αποτέλεσμα αξίζει πραγματικά τον κόπο!

NOTE TO AMY - Ολλανδία. Δεν είναι μια τυπική ροκ μπάντα. Η μίξη από metal, emo και punk-rock στοιχεία τους δίνει έναν αυθεντικό, φρέσκο, πολύχρωμο αλλά και δυνατό ήχο. Οι στίχοι τους ισορροπούν ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, την ελπίδα και το φόβο. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα live τους σαν ένα γλυκό «πανδαιμόνιο» που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

ROSEBLEED - Ελλάδα: Ξεκίνησαν από το Schoolwave το 2006 και μας απέδειξαν πως δεν ήταν απλά μια σχολική μπάντα, αλλά ένα επαγγελματικό συγκρότημα με δυναμική και φρέσκο ήχο. Με πολλές live εμφανίσεις στο ιστορικό τους, ένα άλμπουμ, 3 singles και ένα ΕΡ, οι Rosebleed θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή παρουσία στον Eurock Marathon.

SAMARAH - Γερμανία: Δυνατές ροκιές από ένα γερμανικό συγκρότημα που ισορροπεί ανάμεσα στην metal, alternative και rock μουσική. Ενέργεια, μελωδία, δύναμη και μια φωνή που σε καθηλώνει, είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της μπάντας που δηλώνει ότι πιστεύει στην αληθινή μουσική και απεχθάνεται κάθε τι «μοδάτο».

SINGLETON - Ουκρανία: Ένα ξεχωριστό indie-rock γκρουπ από το Κίεβο. Θα λατρέψετε τον ακατέργαστο ήχο της κιθάρας που συνδυάζεται ιδανικά με τον συναισθηματικό τρόπο ερμηνείας της τραγουδίστριας. Από το παγωμένο Κίεβο στη ζεστή Αθήνα, με όπλο την αγάπη τους για την μουσική, υπόσχονται να κερδίσουν τον ενθουσιασμό μας.

STEREOVERVE - Αυστρία: Αυτό το Alternative Rock συγκρότημα έχει έναν σοφιστικέ τρόπο γραφής, με έμφαση στα ατμοσφαιρικά ηχητικά εφέ αλλά και στους «διαστημικούς» ήχους της κιθάρας. Καθόλου παράξενο εάν γνωρίζει κανείς ότι όλα τα μέλη του γκρουπ σπούδασαν αστροφυσική και βιολογία! Η απήχηση όμως που είχε το συγκρότημα στο κοινό τους έκανε να αφήσουν τα… άστρα και να ασχοληθούν με την γήινη έκφραση της ροκ μουσικής.

Αυτοί είναι οι νέοι rock stars της Ευρώπης. Ακούστε τους δυνατά και πορωθείτε μαζί τους!

Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.eurockmarathon.com μπορείτε να πάρετε μια γεύση και να αρχίσετε να σκέφτεστε ποιο γκρουπ θα ψηφίσετε όλοι εσείς που θα βρεθείτε στο live.



Ώρα έναρξης: 19.30, Doors open:18.30

Πρόγραμμα:

19.30-20.30 Συναυλία Nina Hagen

20.30-22.30 Εμφάνιση 8 φιναλίστ - Απονομή Βραβείων

22.30-24.00 Συναυλία των Apocalyptica

Εισιτήρια:

Γενική Είσοδος 35€,

VIP πακέτο 60€ (περιλαμβάνει Meet and Greet με τους Apocalyptica, αριθμημένη θέση και parking μπροστά στην κεντρική είσοδο)

Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 - Τηλ: 210 36.26.540), στα ταμεία των Village Cinemas και ηλεκτρονικά στα www.ticketpro.gr και http://showtime.villagecinemas.gr

Πληροφορίες: 210 72.98.944 και www.eurockmarathon.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου