Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ρωσικό πολεμικό έρχεται στην Αλεξανδρούπολη!

Θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 27 Οκτωβρίου 2011 για τα εγκαίνια του Ρωσικού Μνημείου!
Άγημα ναυτών θα παρελάσει στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Πιθανή η άφιξη και της συζύγου του Ρώσου Προέδρου, Σβετλάνας Μεντβέντεφ.

Ως εξέλιξη στο μέτωπο των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, μπορεί να χαρακτηρισθεί η επίσκεψη Πολεμικού πλοίου του Ρωσικού Στόλου στην Αλεξανδρούπολη.
Και εδώ πρέπει να τονισθεί το άνοιγμα που έγινε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη με την αδελφοποίηση των Δήμων Αλεξανδρούπολης με τον Δήμο Σοσνόβυι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης....

Έτσι λοιπόν στην 27 Οκτωβρίου 2011 σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το καταπλεύσει στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Ρωσικό Πολεμικό “Tsezar Kunikov” με 89 ναύτες και αξιωματικούς, για να λάβουν μέρος στην τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών το 1878 στην Αλεξανδρούπολη.
Το πολεμικό Tsezar Kunikov, ανήκει στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Τα εγκαίνια του Μνημείου, στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου αμέσως μετά την παρέλαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέλαση αυτή, θα λάβει μέρος και άγημα Ρώσων ναυτών, τιμώντας την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και τις θυσίες των δύο λαών (πρώτη σε αριθμό θυμάτων η Ρωσία και δεύτερη κατ' αναλογία πληθυσμού η Ελλάδα) στην κοινή μάχη κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει εορτή με ρίψη πυροτεχνημάτων ενώ οι Ρώσοι ναύτες την επομένη ημέρα θα ξεναγηθούν στην πόλη και θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και σωματεία.
Σημειώνουμε ότι στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης θα γίνει, στις 30 Οκτωβρίου και ποδοσφαιρική συνάντηση των Ρώσων ναυτών και στρατιωτών της 12ης Μεραρχίας Πεζικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη και ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντρ Αβντέεφ που θα συνοδεύσει την σύζυγο του Ρώσου Προέδρου κ. Μεντβέντεφ, λόγω της καταγωγή της από την ιδιαίτερη πατρίδα των Ρώσων στρατιωτών, που έπεσαν στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουμε και δεν αποκλείεται η επίσκεψη της πρώτης κυρίας της Ρωσίας, Σβετλάνας Μεντβέντεφ, στην Αλεξανδρούπολη να συνδυάζεται με την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η ημερομηνία της οποίας, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Τις όλες εκδηλώσεις, θα καλύψει και Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο.
Θυμίζουμε τέλος πως το ρυμοτομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης έχει συνταχθεί από Μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού.











crisis-press.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου