Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δολοφόνησαν άγρια ζώα που απελευθερώθηκαν από πάρκο

Μέσα σε λουτρό αίματος τελείωσε το κυνηγητό που εξαπέλυσαν οι Αρχές της πολιτείας του Οχάιο εναντίον 56 σπάνιων άγριων ζώων, τα οποία το έσκασαν από ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ, όταν ο ιδιοκτήτης τους άνοιξε τα κλουβιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Με εντολή του σερίφη, πυροβολήθηκαν 50 άγρια ζώα - μεταξύ των οποία 18 σπάνιες τίγρεις της Βεγγάλης και 17 λιοντάρια -, τα οποία για λίγες ώρες κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους, προκαλώντας πανικό.

Οι Αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν. Στη συνέχεια, αστυνομικοί πήραν τις καραμπίνες και βγήκαν προς άγραν των ζώων...

Από τις σφαίρες έπεσαν νεκρά 49 άγρια ζώα (οκτώ αρκούδες, δύο λύκοι, τρία κούγκαρ, δεκαεπτά λιοντάρια, ένας μπαμπουίνος και 18 τίγρεις της Βεγγάλης), ενώ άλλα έξι (τρεις λεοπαρδάλεις, μια αρκούδα και δύο μαϊμούδες) πιάστηκαν και οδηγήθηκαν σε άλλο ζωολογικό πάρκο. Εξακολουθεί να αγνοείται μια μαϊμού...

Όσον αφορά τα αίτια της απελευθέρωσης των ζώων από τον ιδιοκτήτη του πάρκου, εκτιμάται ότι ήταν μια τελευταία πράξη εκδίκησης κατά των γειτόνων και της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος είχε συχνά περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς οι γείτονες του πάρκου διαμαρτύρονταν από το 2004 για αποδράσεις ζώων του πάρκου. Στο παρελθόν είχε επίσης κατηγορηθεί για κακομεταχείριση των ζώων, αμέλεια και απελευθέρωσή τους.

Είχε αποφυλακιστεί μόλις τον προηγούμενο μήνα, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης ενός έτους για παράνομη κατοχή όπλων.

Οι χειρισμοί της αστυνομίας έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση ων φιλοζωικών οργανώσεων και όχι μόνο. Ιδιαίτερα αποτρόπαιη είναι η δολοφονία των 18 τίγρεων της Βεγγάλης, δεδομένου ότι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται μόνο 1.400.






nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου