Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ Ο Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ "Η χώρα σε καθεστώς εσωτερικής κατοχής"

Ευθείες βολές στις κυβερνητικές επιλογές των τελευταίων ετών εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου Γ. Φλωρίδης. Μιλά για συντεχνίες και υπόγειες πολιτικές που δεν εξυπηρετούσαν το συμφέρον των πολιτών

"Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους", τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του "Κοινωνικού Συνδέσμου"....

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής, αλλά και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας ως αντιστάθμισμα σε ένα "σύστημα ενός ανδρός".

Παράλληλα, έθεσε την η ανάγκη να γίνει παραγωγική η παρασιτική οικονομία στην Ελλάδα.
Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, τής καταλόγισε ότι αποδέχθηκε τη συνταγή του Μνημονίου, επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια δική της συνταγή, ώστε να πείσει τους δανειστές της.
"Πήγαμε χωρίς το δικό μας εθνικό σχέδιο και αυτό βαρύνει την κυβέρνηση", υπογράμμισε, λέγοντας ότι ακόμα τώρα αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εθνικού σχεδίου ανέφερε αυτά που συγκρότησαν οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κώστας Σημίτης.

Επίσης επανέλαβε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να κάνει πράξη τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα, μιλώντας για την ανάγκη ευρύτερων συμπράξεων.
"Μην υποβαθμίζουμε το να μιλάμε στον κόσμο" τόνισε ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος συμμετέχει στον "Κοινωνικό Σύνδέσμο".

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ταμπού συζήτησης με άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς σε στιγμές κρίσης είναι λανθασμένη προσέγγιση το "μαύρο-άσπρο".
"Χρειάζεται συνεννόηση και όχι φανατισμός", υπογράμμισε.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου