Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Καταζητείται διεθνώς η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ!

Φέρεται να διώκεται από τις τυνησιακές αρχές για διαφθορά.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά της Σούχα Αραφάτ εκδόθηκε τη Δεύτερα από το Πρωτοδικείο της Τύνιδας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες της Τυνησίας, η χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη διώκεται για διαφθορά στην υπόθεση της "Διεθνούς Σχολής της Καρχηδόνας", την οποία είχε ιδρύσει το 2006 με την Λεϊλά Τραμπελσί, την πρώην πρώτη κυρία της Τυνησίας, σύζυγο του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Μπεν Άλι.


Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια ήρθαν σε ρήξη και στις 14 Αυγούστου 2007 ο Μπεν Άλι είχε αφαιρέσει από τη Σούχα Αραφάτ την τυνησιακή υπηκοότητά της και την είχε απελάσει από τη χώρα.

Από τότε, η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ εγκαταστάθηκε στη Μάλτα.

Παλαιστίνια στην καταγωγή, η Σούχα Αραφάτ ήταν η γραμματέας του ηγέτη της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), κατά την εξορία του στην Τυνησία από το 1982 ως το 1994. Το 1990 τον παντρεύτηκε.

Μετά το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη, το 2004, επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Τύνιδα και πήρε την τυνησιακή υπηκοότητα.




newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου