Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσίπρας καλεί εμμέσως τον Παπούλια να παραιτηθεί

Το είπε μέσα, το είπε και έξω. Στρογγυλεμένα μεν, ξεκάθαρα δε. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εμμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές.

"¨Ηρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέσω την διαπίστωσή μας ότι υπάρχει δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με την λαϊκή βούληση", είπε ο κ.Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: "Οι εκλογές είναι πλεον προύπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. έχω την αίσθηση ότι όλοι μας από τον τελευταίο εκλεγμένο εκπρόσωπο ως τον πρώτο πολίτη της χώρας οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή.

Και εδώ ήταν η προτροπή: "Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει σαφώς οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους, προφυλασσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων πολιτών. Εχει συνεπώς την ευχέρεια και την ευθύνη και τον τρόπο."

Παγωμένο κλίμα

Τα χαμόγελα και οι ευγένειες ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό φάνηκε από την υποδοχή που επιφύλαξε στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες υπήρξε... μονόλογος! Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που μίλησε και ο κ. Παπούλιας εμφανώς εκνευρισμένος από όσα έγιναν την 28η Οκτωβρίου αλλά και την καθυστέρηση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ της προσβολής στον θεσμό του Προέδρου, δεν έβγαλε κουβέντα.

Κατά την υποδοχή του στο γραφείο του Προέδρου ο Αλ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια: "Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες γα να αποκατασταθεί η δυσαρμονία. Ο λαός είναι οργισμένος.

Και συνέχισε: "Υπάρχει αίσθηση κατάφωρης αδικίας και λεηλασίας. Πρέπει να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις που πολλές φορές αδικούν πρόσωπα, θεσμους και την ίδια τη Δημοκρατίας μας."

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκθέσει στον κ. Παπούλια τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.






newsit.gr 







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου