Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πολύνεκρη έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 29 εργαζόμενοι σε αυτό, όπως μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ορυχείο Σιαλιουτσόνγκ, κοντά στην πόλη Χενγκγιάνγκ, στην επαρχία Χιουνάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ένας εργαζόμενος παραμένει παγιδευμένος, σύμφωνα με το πρακτορείο, που δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες. Δεκάδες άνδρες σωστικών συνεργείων αναζητούν τον παγιδευμένο, ανέφερε.

Τριάντα πέντε εργαζόμενοι βρίσκονταν στις στοές του κρατικού ανθρακωρυχείου όταν σημειώθηκε η έκρηξη αερίου. Έξι επιζώντες νοσηλεύονται, κατά το Νέα Κίνα. Το κρατικό ορυχείο, που λειτουργεί 40 χρόνια, απασχολεί περίπου 160 εργαζόμενους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το 2010 τουλάχιστον 2.433 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στα ανθρακωρυχεία της Κίνας, που έχουν το χειρότερο ιστορικό εργασιακής ασφάλειας στον κόσμο, λόγω της χαλαρής επιβολής των κανονισμών και της προσπάθειας μεγιστοποίησης των κερδών εν μέσω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Το 2009 ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 2.631 νεκρούς.

Τα επίσημα στοιχεία είναι αρκετά υποτιμημένα, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς εκατοντάδες ορυχεία λειτουργούν παράνομα και τα δυστυχήματα σε αυτά δεν αναφέρονται.




Πηγή:Α.Π.Ε

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου