Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 18χρονος για τα χθεσινά επεισόδια

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μετά το τέλος της πορείας για την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο νεαρός κατηγορείται ότι πετούσε, μαζί με άλλους κουκουλοφόρους, βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά, κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στη διάρκεια της χθεσινής μέρας έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές υπόπτων, που μετά την εξέτασή τους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανάμεσα στους ήταν νεαρός που προσήχθη από το προαύλιο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κατά την είσοδο δύο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.

Είχε προηγηθεί ρήψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ από ταραξίες που χρησιμοποίησαν το Πανεπιστήμιο ως ορμητήριο. Εξάλλου, άλλες δύο προσαγωγές έγιναν στη διάρκεια των επεισοδίων από την πύλη εμπορίου της Διεθνούς Έκθεσης κι άλλη μία από την πλατεία Συντριβανίου.

Στο μεταξύ, από τα επεισόδια αναφέρθηκαν ζημιές σε φωτεινή επιγραφή τράπεζας στην οδό Τσιμισκή, σε παλέτες του εργοταξίου του Μετρό και σε πλαστικά διαχωριστικά της Τροχαίας.




newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου