Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 Λιτότητα διαρκείας στην Πορτογαλία

Χωρίς προβλήματα υιοθετήθηκε από το πορτογαλικό κοινοβούλιο το κείμενο για τον προϋπολογισμό του 2012. Καταψήφισε μόνο η άκρα δεξιά

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας υιοθέτησε σε πρώτη ανάγνωση τον προϋπολογισμό αυστηρής λιτότητας του 2012, ο οποίος ξεπερνά τα μέτρα που είχαν ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας.

Το κείμενο υιοθετήθηκε χωρίς προβλήματα σε πρώτη ανάγνωση, καθώς η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου διαθέτει πλειοψηφία 132 εδρών σε σύνολο 230. Μόνο η άκρα δεξιά, που έχει μόλις 24 έδρες, καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με 74 έδρες, απείχε από την ψηφοφορία για να μην υπονομεύσει την αξιοπιστία της χώρας, παρόλο που έχει επικρίνει την αυστηρή λιτότητα που απαιτεί ο προϋπολογισμός.
"Η αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι μία ψήφος για τη συνέχιση της πορείας της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη", δήλωσε πριν την ψηφοφορία ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρο.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν μηνιαίες απολαβές άνω των χιλίων ευρώ και την παράταση του ωραρίου κατά 30 λεπτά ημερησίως στον ιδιωτικό τομέα.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου