Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11 Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί. Αναμένονται νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα. Αντιδρούν στη μείωση του κέρδους που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 21/11/2011 οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθείται για τον κλάδο από το υπουργείο Υγείας.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου και όπως επισημαίνουν, ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ "το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης".

Τη Δευτέρα 21/11/11 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φ.Σ. Αττικής στο ξενοδοχείο Intercontinental, και την ίδια μέρα στο ΕΒΕΠ η γ.σ. του Φ.Σ. Πειραιά, προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τους δύο Συλλόγους, μέχρι σήμερα τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη, που τα έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής.

"Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση" και εκφράζουν τη λύπη και την αγανάκτησή τους, "για την άκριτη και επιπόλαια αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κ. Λοβέρδου από τον Πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο", καλώντας τον Πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και "να μη γίνουν ακούσια υποχείρια των πολιτικών σκοπιμοτήτων, που υπαγορεύουν τις κινήσεις" του υπουργού Υγείας.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου